Preplavajmo Slovenijo

Predstavljamo projekt ‘Preplavajmo Slovenijo’: 

Pozdravljeni veterani in prijatelji plavanja
Plavalni klub Ribnica letos prvič organizira plavalni maraton, ki poteka v okviru projekta PREPLAVAJMO SLOVENIJO.
 
V sklopu projekta PREPLAVAJMO SLOVENIJO se bodo organizirani štirje dogodki, odvijajoči se v poletnih mesecih. V prvi vrsti je projekt zasnovan kot rekreativna prireditev, sekundarno pa bo tekmovanje vsebovalo tudi tekmovalni del. Projekt PREPLAVAJMO SLOVENIJO je več kot tekmovalno plavanje, saj je zasnovan kot zdravju prijazna in zabavna prireditev, v kateri bodo lahko sodelovali poleg tekmovalcev še  otroci in ostali ljubitelji športa, ki težijo k zdravi obliki zapolnitve prostega časa.
 
Prizorišča so izbrana regijsko po Sloveniji. Tri prireditve se bodo odvijale v jezerih. Prva v Kočevskem jezeru, druga v  Blejskem in tretja v Velenjskem jezeru, zadnja prireditev pa poteka na slovenski obali in sicer  v Piranu.
 
Cilji projekta je  popularizacija zdravega življenja in rekreativnega plavanja, vzpostavitev povezave med rekreativno-športnimi prireditvami in turizma v regijah, ter popularizacija daljinskega tekmovalnega plavanja v Sloveniji.
Koncept prireditve:
Vsaka prireditev je sestavljena iz treh delov: rekreativnega izziva, tekmovalnega plavanja in  otroškega izziva.
V rekreativnem izzivu lahko sodelujejo vsi ljubitelji plavanja starejši od 14let. Sodelujoči bodo dobili potrdilo o udeležbi in času preplavane razdalje. Predvideni čas plavanja povprečnega plavalca je 45 minut do 1 ure. 
Verjamem, da se plavalci v vaših sredinah ne bojijo novih  izzivov, zato vas naprošam, da jim predate izziv in pomagate, kolikor pač lahko, k uživitvi še enega segmenta plavanja, ki lahko pripomore, k večji popularizaciji.
 
Še več informacij o maratonu lahko najdete v Propozicijah.
Zahvaljujem se Vam za pomoč in želim prijeten vikend.
Upam da se vidimo na kočevskem.