Svetovno prvenstvo v Budimpešti 2017 – pregled

Svetovno prvenstvo v Budimpešti je končano. Naši tekmovalci so dosegli  kar nekaj odličnih rezultatov. Najuspešnejša sta bila Marijan Lapajne, ki je osvojil 6. mesto na 50 prsno, in Gregor Saša Kravos, ki je bil 8. na 100 prosto.

Vsi rezultati so na  tej povezavi.

Glede na odzive, je bilo prvenstvo dobro organizirano in precej bolj prijazno do tekmovalcev kot EP v Londonu. Javen prevoz je bil za akreditirane tekmovalce brezplačen, na voljo so bili tako tekmovalni kot ogrevalni bazeni na dveh lokacijah, v novi Duna areni in na Margaretinem otoku. Veliko je bilo osebja, ki je bilo zelo prijazno in govorilo angleščino, prav tako so bili povsod ekrani, preko katerih se je spremljalo dogajanje in rezultate.

Zanimivo je, da so organizatorji ločili tekmovalce po starosti. Tako so v enih bazenih tekmovali tisti do 65 let, v drugih pa tisti nad 65 let.

Na PZS je prišla tudi zahvala organizatorjev.

Vabljeni h ogledu fotografij, ki so nam jih posredovali udeleženci in njihovi spremljevalci (Sašo in Neda Isakovič, Katarina Praznik, Barbara Suša …). V kolikor ste med udeleženci in bi radi še sami dodali kakšno fotografijo ali informacijo, nam jih prosim pošljite.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In še nekaj utrinkov iz mesta in okolice.